Spací čokoláda
Máslo rozpustime ve vodní lázni (4x)
Konopné listí (ne palice-má to zklidnit, ne omámit) nadrtíme a vylouhujeme v rozpuštěném másle (alespoň 20min za stálého zahřívání), poté scedíme.
Sušené plody nakrájíme nadrobno (švestky, meruňky, goji, rozinky, slunečnicove semínko, konopné semínko…) a rozprostřeme na plech (do ohrádky na pečící papír).
V mise smícháme ostatní suroviny: 100g kakaa1x vanilinovy cukr1 vrchovatou lžíci mleté ceylonske skořice 1/2 hrnku sušené smetany (nebo dle chuti) Špetku soli Cukr krupice dle chuti (směs vždy ochutnám)
Můžete přidat pro výživu mozku:2 rovné lžíce sypkého hořčíku2 vrchovate lžíce lecitinu2 rovné lžíce taurinuVše v misce promíchám a postupně vmíchám do rozpuštěného másla tak, aby vznikla hustší ale tekutá hmota, kterou ihned naleju na plech s plody. Čokoládu dám do chadna, po vychlazeni nakrájím na kostičky a nechám alespoň 1 den odležet, aby se chutě prolnuly. Většinou to déle nevydržíme a hned používáme.
Dobrou chuť
Alzheimer humor demence